Az EDRIZZI® festékköd leválasztó egy nagyszerû, új fejlesztés. Kézi és autómata festõkabinokban egyaránt használható a festékköd levegõbõl való leválasztásához. Ez a szûrõberendezés olyan kabinokban is alkalmazható ahol ragasztó anyaggal dolgoznak. Különösen magas a felvevõ képessége és a stabilitása. Ezen kívül rövidebb idő alatt lehet összeállítani, mert semmilyen különleges eszköz nem szükséges hozzá. Ennek a technológiának a magja egy egyszerű kocka, melynek a belseje egy labirintus. Az egész festékköd leválasztó hullámkartónból készül, egy egyszerű, mindenütt megtalálható alapanyag illetve újrahasznosított anyag. Ahhoz, hogy ez a hullámpapír a festőkabinokban szükséges tűzálló és nedvességálló feltételeknek megfeleljen egy speciális kezelésen esik át. A festékköd kiválasztódása a kocka belsejében található labirintusban történik, elsősorban a festék mozgás tehetetlenségi hatásán alapulva.

Az EDRIZZI® festékköd leválasztó rendszer elsõsorban abban különbözik a szokásos elszívóberendezésektől, hogy sokkal nagyobb a felvevő képessége, a használt filterek cseréje rövid időt vesz igénybe, utánpótlásuk költségtakarékos, továbbá a keletkező hulladék elszállítása egyszerû.


Vázként fölhasználható az EDRIZZI® beépítő keret, vagy padlóelszívásnál EDRIZZI® beépítő sín.
Az EDRIZZI® festékköd leválasztó papírszűrőkből ennek a vázrendszernek a segítségével a szűrőfal egyszerűen és gyorsan, a kocka méretét figyelembe véve, a kívánt nagyságban építhető fel. A gyártó ajánlja a fémkeretbe való beépítést.


Használat:
Az EDRIZZI® papírszűrő beépíthető valamennyi új berendezésnél, mely vízszintes vagy függõleges levegőáramlással vagy a kettõ kombinációjával mûködik. Lehetséges ferdén elhelyezni vagy akár a padlóba beépíteni. Egy már meglevő konstrukciót egyszerű további elemekkel kiegészíteni, amennyiben megfelelő hely áll rendelkezésre. A tömítés érdekében a papirszűrőt a felépítése után a kockák érintkezési pontjain egy ragasztócsíkkal kell összeragasztani. Miután a boxok megteltek elegendõ a szűrőfal egy részét kicserélni anélkül, hogy a teljes szűrőfelületet ki kellene cserélni.